Kappersbranche

Kappersbranche

De kappersbranche is de arbeidssector waarin zowel salonhouders als kappers en leveranciers betrokken zijn. Binnen de kappersbranche worden gezamenlijke afspraken gemaakt om de kwaliteit van het kappersvak te vergroten en wordt de arbeidspositie van werknemers en werkgevers veilig gesteld. De kappersbranche is een samenwerkingsverband waarin deelnemers hun vakbekwaamheid delen en onderlinge verhoudingen afspreken.

De kapper.

Bij de kapper draait alles om het uiterlijk. Dit kan op verschillende manieren worden gestileerd. Varieert van simpel bijpunten tot een volledige make-over. Een kapsel kan veel betekenis geven. Kapsels zeggen veel over zowel iemands uiterlijk als innerlijk. Haar heeft een eigen structuur en kracht. Daarom heb ik dit als uitgangspunt gekozen.

Het pand.

Een aantal functies zijn verwerkt in de opstelling van het pand. Het gaat hierbij om een ontvangst ruimte met daarin een balie en wachtruimte, een gelegenheid voor 8 werkplekken met verschillende manieren van werken en een vergader ruimte geheel afsluitbaar en beamer presentatie mogelijkheid.

Ontwerp.

De ruimte is strak en steriel afgewerkt en ik heb gekozen voor meubelen die uitblinken in eenvoud. De meubels zijn daarom allemaal wit. De enige opvallende ingreep is de toepassing van riet. Deze golft door het interieur als een golvende bos haar. Het begint als een strak bijgehouden kapsel en loop uit tot een wat wilder kapsel. Er is voor riet gekozen omdat wanneer je haar zou vergroten het dezelfde structuur zal krijgen als het riet.